Skip to main content

Novas

Padrón arranca as oitavas xornadas da lamprea coas prazas esgotadas na cata maridaxe

  • As inscricións chegaron de moitas partes de Galicia, dende Baiona a Pontedeume 

  • Novidosas propostas para cociñar o manxar do Ulla conquistaron aos comensais 

  • Éxito de participación tamén nos concursos gastronómicos de menores, que elaboraron burguers de lamprea 

As oitavas xornadas gastronómicas da lamprea de Padrón iniciáronse a pasada fin de semana con gran éxito de público nas distintas actividades. A cata maridaxe pendurou o cartel de prazas esgotadas ao pouco de facerse pública a convocatoria e tamén gozaron de gran predicamento os obradoiros de cociña para persoas mozas e miúdas.

A grande aceptación que tivo a degustación coa que se iniciaron o venres as VIII Xornadas da lamprea fixo que moitas persoas tiveran que quedar en lista de agarda. A maior parte dos asistentes chegou de fóra de Padrón e recibíronse inscricións de moitos concellos de Galicia como Coruña, Santiago, Pontedeume, Vigo, Cangas ou Baiona.

Flor de lamprea en tres texturas con crema de pemento de Herbón e humus; lamprea en escabeche con fabas; lamprea a baixa temperatura con flores de brócoli e arroz verde con puré de boniato; e panacotta de queixo San Simón, escuma de marmelo, redución de licor café e brotes de mandarina foi o menú do que puideron gozar os comensais reunidos no Auditorio Municipal e que deu conta da versatilidade da lamprea na cociña actual. Regaron a cata viños de Pazo de Arretén e vermús Petroni.

Xa o sábado, o Auditorio congregou aos menores nos concursos gastronómicos Lamprechef e Pequechef, iniciativas que contaron tamén cunha animada participación e deixaron patente tanto o interese das novas xeracións polo manxar do Ulla como a súa boa maña na cociña. O seu menú estivo composto por burguers de lamprea e unhas deliciosas sobremesas, que elaboraron baixo a atenta mirada do alcalde, Antonio Fernández, e a concelleira de Festexos, Carmen Bustelo.

A edil, que tamén asistiu o venres á cata maridaxe na compaña do concelleiro Francisco García, destacou a gran acollida das xornadas da lamprea e o interese que suscitan. Lembrou que Galicia é a única comunidade en España na que pode atoparse esta especie ancestral e tan só en zonas moi determinadas do Miño, o Tambre e o Ulla. “Padrón conta cun recurso único de gran potencial que debemos aproveitar para seguir dando a coñecer a nosa vila e atraendo visitantes. Nós temos que ser os nosos principais embaixadores e compráceme moito ver que nenas e nenos aprezan e presumen xa da lamprea”, sinalou.

As xornadas completáronse ao longo de toda a fin de semana coa degustación dos menús lampreeiros en seis restaurantes padroneses a un prezo fixo de 40 euros. Interveñen nesta proposta os restaurantes O secreto, Scala, Pulpería Rial, O Santiaguiño, Casa Farrucán e Bar Manolo/A Taberna da Matanza, que continuarán ofrecendo os seus pratos o venres, sábado e domingo próximos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.