- Seis restaurantes do municipio elaborarán menús lampreeiros
- O Concello organiza actividades para todas as idades coas que coñecer mellor este produto singular da gastronomía padronesa
- O Convento franciscano de Herbón acollerá unha nova cita das ‘Tertulias clandestinas’
Coa chegada da lamprea ao río Ulla polo mes de marzo, o Concello de Padrón organiza a oitava edición das Xornadas Gastronómicas da Lamprea. Seis restaurantes da localidade ofrecerán menús degustación coa lamprea como protagonista do 18 ao 27 de marzo, de venres a domingo. Ademais, o Concello padronés deseñou un programa de actividades culinarias, divulgativas e de ocio para promocionar a lamprea e a súa pesca artesanal.
Media ducia de locais de hostalaría involúcranse nesta acción que quere poñer en valor un produto gastronómico singular. Por 40 euros e previa reserva, poderanse degustar menús lampreeiros creados especificamente para esta cita en Restaurante O Secreto, Restaurante Scala, Pulpería Rial, Restaurante O Santiaguiño, Casa Farrucán e Bar Manolo/A Taberna da Matanza. Os detalles de cada un dos seis menús e os teléfonos para facer as reservas poden consultarse na páxina web xornadasdalamprea.padronturismo.gal (neste enlace)
A xuízo da concelleira de Turismo de Padrón, Lorena Couso, “estas son unhas xornadas que, en oito edicións, lograron consolidarse no panorama gastronómico galego”. “Cada ano son máis as persoas que nos visitan nestas datas, dado que a lamprea, ademais do seu sabor e das súas posibilidades culinarias, ten outra característica que a fai única: a súa estacionalidade”, recalcou Couso.
Obradoiros para todas as idades
En paralelo, o Concello de Padrón organiza para os días 18 e 19 de marzo tres talleres no Auditorio Municipal cos que se pretende dar a coñecer mellor as posibilidades gastronómicas da lamprea, que está en plena temporada. O obradoiro PequeChef vai destinado a público infantil de 5 a 11 anos. Levarase a cabo o sábado 19 de marzo ás 10.30 horas, e consistirá na elaboración de dous pratos, un doce e outro salgado, coa lamprea como ingrediente principal.
Para a rapazada entre os 12 e os 18 anos está pensado o taller LampreChef. Trátase dun divertido concurso de cociñado de lamprea por grupo (de catro persoas cada un) no que se deben superar distintos desafíos, que poñen a proba os coñecementos gastronómicos dos participantes e que teñen de novo a lamprea como eixe condutor. Celébrase tamén o sábado 19 no Auditorio, con comezo ás 12 horas.
A actividade para adultos levarase a cabo o venres 18, ás 20 horas. Trátase dunha Cata maridaxe coa lamprea na que se probarán varios pratos elaborados con este produto en combinación con viños selectos da zona.
Tertulias clandestinas
Dado o éxito de anteriores citas, o Convento franciscano de Herbón volverá ser escenario das Tertulias clandestinas da lamprea de Padrón. Faladoiros mutidisciplinares que se centrarán nesta ocasión nas calidades únicas deste produto gastronómico. Trátase dunha actividade para todos os públicos que se celebrará o sábado 26 de marzo ás 11.00 horas.
As prazas para asistir a calquera das actividades divulgativas e lúdicas das VIII Xornadas Gastronómicas da Lamprea de Padrón son limitadas e é necesario anotarse antes do 17 de marzo. Para facelo, hai que dirixirse á oficina de turismo, chamar ao teléfono 646 593 319 ou escribir ao correo electrónico turismo@padron.gal.