Queremos dedicar estas liñas a unha empresa innovadora que consigue manter no mercado a lamprea máis aló dos meses de temporada. Como? A continuación o explicamos:
Obrador de Lamprea é unha empresa ubicada en O Porriño que comercializa a lamprea do Miño en conserva e afumada.
Recollen a tradición de tres xeracións dedicadas á cociña tradicional da lamprea, e transfórmana nunha nova forma de entender o seu mundo. Van moito máis alá de envasar lamprea… o que fan é envolver todo esa cultura para facela chegar á man dos cociñeiros e á mesa dos comensais. Permitindo comer lamprea os 365 días do ano.
Os seus produtos son naturais, sen conservantes nin colorantes, e son aptos para a restauración sen glute. Todas as lampreas foron capturadas polos pescadores do río Miño de maneira tradicional.
Unha morea de vantaxes para os cociñeiros que poden preparar lamprea a partir destes produtos xa elaborados; para pratos fríos, quentes ou temperados, e cunha data de consumo preferente de 24 meses a temperatura ambiente.
Os produtos tamén poden degustarse como entrante, con cachelos, lomiños sobre tomate natural, con tostas, en ensaladas… na súa web podemos ver varias receitas.
O día 18 de marzo, teremos a oportunidade de probar estes produtos, posto que o curso de cociña de lamprea será realizado con receitas que conteñen esta lamprea do Obrador de Lamprea. Este ano, a lamprea do Miño vén a visitarnos a Padrón…